Przykładowy jadłospis

I śniadanie:

płatki owsiane na mleku z sezonowymi owocami. Do wyboru 3 warianty:

  • jagody i maliny, orzeczy włoskie
  • jabłko z cynamonem
  • truskawki i listki świeżej bazylii

Herbata malinowa. Napar z liści.

II śniadanie:

twarożek ze świeżym ogórkiem, koperkiem i sałatą, surówka z marchwi, pieczywo orkiszowe

Obiad:

I danie: krem z fasolki z pomidorami w białym winie

II danie: polędwiczki z nadzieniem z żurawin, duszone z lubczykiem podane na liściach sałaty z ziemniaki i koperkiem, mizeria z ogórków z jogurtem naturalnym, woda z cytryną lub napój z cytryny i miodu

Podwieczorek: garść orzechów nerkowca lub owoce sezonowe

Kolacja: dorsz zapiekany z dynią w sosie z goździkami. Napój z czarnych jagód.